ProVet Állatorvosi Szakrendelő

Budapest II., Csévi utca 1., a Pasaréti térnél - telefon: 06-1-394-1006, 06-70-945-1040

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
ProVet Állatorvosi Szakrendelő

Itt a toklász szezon

E-mail Nyomtatás PDF


ITT A TOKLÁSZ SZEZON!     


A vadzab termése rendkívül veszélyes lehet kutyáink számára. A termés előszeretettel bújik be a kutyák hallójáratába, a lábujjak közé és a harmadik szemhéj alá. Ritkábban más testtájakon, például az ivarszervek körüli ráncokban is be tud fúródni a bőrbe. Mivel a befúródott toklász akár 10-50 cm-t is képes vándorolni, eltávolítása sokszor csak komoly műtéttel lehetséges.  

A legfontosabb a megelőzés, melynek elemei:

- lehetőleg kerüljük a toklászos területeket
- hosszú szőrű kutyák tappancsain a szőrt nyírassuk le egészen rövidre, különösen a lábujjak közén és a talppárnák redőiben
- lógó fülű kutyák fülén a szőrt nyírassuk egészen rövidre
- naponta többször, de minden séta után vizsgáljuk meg a lábijjak közeit

Miből gondolhatjuk, hogy baj van?

- ha séta után kutyánk ferdén tartja a fejét, vakarja a füle tövét, esetleg eközben fájdalmasan felsír jó eséllyel toklász van a fülében
- ha a lábujjak között duzzanatot látunk, melyből esetleg gennyes váladék is szivárog, ugyancsak toklászra kell gondolnunk
- ha kutyánk egyik szemét alig nyitja ki, kötőhártyája vörös, szeme váladékozik, ugyancsak lehetséges, hogy toklász fúródott a harmadik szemhéj alá.
Fenti tünetek esetén mihamarabb keresse fel rendelőnket a súlyosabb komplikációk megelőzése érdekében. A toklász eltávolítás egyes esetekben bódítást igényelhet, ezért ne etesse meg állatát a rendelő felkeresése előtt!
Már több 
toklászt vettünk ki  az idei szezonban!!!!

Módosítás dátuma: 2013. június 17. hétfő, 15:48
 

Virbac tápok a ProVetben

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Ügyfeleink!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy rendelőnkben megkezdtük a Virbac francia gyógyszergyár normál, és diétás kutya- és macskatápjainak forgalmazását. A Virbac eddig kitűnő állatorvosi gyógyszereiről és vakcináiról volt ismert Magyarországon. Mostantól elérhető nálunk a cég teljes tápválasztéka is. A Virbac tápok kizárólag 40 eliit állatorvosi rendelőben kaphatók. A prémium kategóriába tartoznak, emészthetőségük 90% feletti. Fő összetevőjük a hús. Különleges gyártási technológiával készülnek, az egyes alkotórészeket (húst, zsiradékot, gabonát) külön-külön hőkezelik a számukra optimális hőfokon, és ezután keverik öket össze. Így a táp különböző színű és alakú szemeket tartalmaz, az állatok nagyon szívesen fogyasztják. Jó hír az is, hogy az ár kb. 15-20%-kal alacsonyabb, mint a többi prémium kategóriás táp ára.

Módosítás dátuma: 2013. október 03. csütörtök, 09:36 Bővebben...
 

Fontos információk

E-mail Nyomtatás PDF

Ebösszeírási adatlap leadás

Tisztelt Ügyfeleink!
Második kerületi lakosok rendelőnkben is leadhatják -és így megtakaríthatják a postaköltséget- a kitöltött ebösszeírási "ADATLAP"-ot, melynek kitöltése 2013. január 15-ig kötelező minden eb vonatkozásában. Az esetlegesen hiányzó adatok pótlásában is segítünk, amennyiben ezek rendelkezésünkre állnak.
Az adatlap letölthető a:

http://www.masodikkerulet.hu/hirdetotabla/tajekoztatok/ebosszeiras_2012/ebosszeiras_2013.html

címről.


Folytatódik a mikrochip akció regisztrált ügyfeleink számára

Január hónap folyamán továbbra is akciós áron, 4000.-Ft-ért ültetjük be a mikrochipet regisztrált ügyfeleink kutyáiba. Az akció igénybe vehető, ha az illető eb 2012 évben járt rendelőnkben vizsgálat, vagy védőoltás céljából. Egyéb esetben a beültetés költsége 9500.-Ft.
Így szeretnénk hűséges ügyfeleink bizalmát megköszönni.

ProVet Állatorvosi Szakrendelő

Módosítás dátuma: 2015. június 29. hétfő, 10:44
 

Mikrochop akció hűséges ügyfeleinknek!

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Ügyfeleink!

Mint bizonyára értesültek róla, 2013. január elsejétől minden 4 hónaposnál idősebb ebet mikrochipes megjelöléssel kell ellátni.
Hűséges Ügyfeleinknek, akik 2012-ben legalább két alkalommal jártak rendelőnkben vizsgálat vagy védőoltás beadatása kapcsán, 2012 december és 2013 január hónapban az árjegyzékünk szerinti 9500.- Ft-os listaár helyett 4000.- Ft-os áron ültetjük be a mikrochipet kutyájukba.
Várjuk Önöket és kedvencüket. Kérjük, hogy a meglehetősen hosszadalmas adminisztráció miatt a chip beültetéssel lehetőleg hétköznap keressék fel rendelőnket.

Üdvözlettel:

ProVet Állatorvosi Szakrendelő
1025 Budapest Csévi u. 1.
Tel/fax:(1)394-1006
Mobil:70-945-1040


Módosítás dátuma: 2012. november 07. szerda, 10:09
 

Már Magyarországon a gyilkos kór!!!

E-mail Nyomtatás PDF


Kedves Ügyfeleink !

 

A valós veszélyek a mediterrán nyaralások alkalmával cikksorozatunk következő részében egy Magyarországon is terjedőben lévő, eddig kevésbé ismert betegségre szeretnénk felhívni a figyelmüket! A múlt hónapban Eger városában találtak egy igazoltan szívférges kutyát. Ez a harmadik magyarországi eset.


 

2. Szívférgesség

 

A parazita első sorban kutyákat, és macskákat veszélyeztet, kórokozója a Dirofilariák családjába tartozó fonalféreg. Magyarországon kétféle Dilofilaria faj fordul elő: a szívférgességet okozó Dilofilaria immitis, és a nálunk még sokkal gyakoribb, bőrférgességet okozó Dirofilaria repens.

A Dirofilaria immitis főként a trópusi- szubtrópusi-, éghajlaton élő Culex, Aedes genusba tartozó szúnyogok nőstény egyedeinek közvetítésével képes megfertőzni áldozatát. A szúnyogokra jellemző, hogy főként az esti-, kora éjszakai órákban aktívak, élőhelyeik főként édesvizek környékén találhatók.

 

A betegség tünetei:

Lappangási ideje hosszú, a fertőző férgek fejlődési ciklusa 6-7 hónap. A kifejlődött szívférgek a jobb szívfélben, valamint a tüdőartériában telepednek meg és alakítják ki a szívférgesség betegséget. A felnőtt férgek elérik a 24-31 cm hosszúságot.

 

A betegség lehet enyhébb, vagy súlyosabb lefolyású: enyhébb esetekben krónikus köhögés, rossz általános állapot, rendellenes légzés, gyakori hányás jelentkeznek. Súlyosabb esetekben köhögés, szapora szívverés, szapora légzés, jobb szívfél elégtelenség, hasvízkór lehetnek a tünetek.

Szívférgesség kutyában

 

A betegség szövődményeként glomerulonephritis, májfibrózis, a jobb szívfél üregeinek tágulata, vagy izomzatának kóros megvastagodása alakulhat ki.

 

A betegség gyógykezelése lehetséges, de igen kockázatos. A szövődmények kialakulása után gyakran kevéssé sikeres.

 

A fertőzött szúnyogok csípésével a kórokozó az embert is megfertőzheti. Humán fertőzések ritkák, általában tünetmentesen zajlanak le. A fertőződés után paraziták a tüdő artériákba vándorolnak, csomókat, granulomákat kialakítva a tüdő állományában. A parazita fertőzőképes lárvái, az un. mikrofiláriák szinte soha nem találhatóak meg a fertőzött személyek vérmintájában.A betegség csak azokban az országokban fordul elő, ahol a közvetítő szúnyogok élnek. A fertőzésveszélyes országok Európában: Földközi-tenger vidéke, Portugália, Franciaország, Olaszország, Szlovénia, Horvátország, Görögország, Románia, Bulgária, Törökország, Málta, Ciprus.

A éghajlat melegedésének köszönhetően az elmúlt években hazánkban is egyre több olyan  kutyában mutatható ki a betegség, amelyek soha nem jártak külföldön.

A betegség megelőzése: Amennyiben ön szívférgesség kórokozójával fertőzött országba utazik kutyájával, már indulás előtt 1 hónappal használjon olyan hatóanyag-tartalmú készítményt, amely hatásos a Dirofilaria immitis lárvái ellen. Az adagolást a hazaérkezés után még egy hónapig folytatni kell. Használjon a szúnyogok távoltartására alkalmas készítményt, amely lehet nyakörv, vagy rácseppentős oldat, un. spot on.

A fenti készítmények megvásárolhatók rendelőnkben!

Védje meg Kedvencét!

A bizonyított hazai esetek miatt a szúnyogok aktivitása idején a hazai alkalmazás is megfontolandó! Az alábbi képen az egri eset kórbonctani képe:

 


Módosítás dátuma: 2012. május 31. csütörtök, 10:02
 


2. oldal / 3

ProVet Állatorvosi Szakrendelő

Budapest II., Csévi u. 1.
+36-1-3941006
+36-70-9451040

Rendelési idő:

hétköznap: 9-19
szombaton: 9-12
vasárnap: 18-20

Sürgősségi esetben
rendelési időnkön túl:
Szent István Egyetem
Klinikai ügyelet
1074 István u. 2.
Tel.:478-4100


hit counter