ProVet Állatorvosi Szakrendelő

Budapest II., Csévi utca 1., a Pasaréti térnél - telefon: 06-1-394-1006, 06-70-945-1040

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
ProVet Állatorvosi Szakrendelő

Szeretné, hogy megajándékozzuk?

E-mail Nyomtatás PDF

Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint vásárolni egy doboz (négy pipetta) Advantix bolha és kullancs ellen négy hétig hatékony cseppet (melynek a szívférgességet terjesztő szúnyogok ellen is van két hetes riasztó hatása),

vagy

vásárolni 2 doboz Bravecto tablettát összesen 24 hét bolha és kullancs ellenes hatással.

Mindkét esetben megajándékozzuk egy digitális visszaszámlálóval, amelyik jelzi a négy hét, illetve a 12 hét leteltét, amikor új kezelés szükséges a folyamatos védelem érdekében.


                    

 

Praxisfilozófiánk

Munkatársaink folyamatos szakmai továbbképzése révén, és a legkorszerűbb diagnosztikai eljárások alkalmazásával szeretnénk kedvenceik helyes táplálásához, betegségeik megelőzéséhez és eredményes gyógyításukhoz segítséget nyújtani. Nem a legolcsóbbak, de a legjobbak szeretnénk lenni, arra törekszünk, hogy Önöket egy professzionális csapat szolgálja ki professzionális színvonalon. Ezért kérjük, ha valamivel nincs megelégedve, haladéktalanul jelezze nekünk.

A ProVet Állatorvosi Szakrendelő csapata

 

Szívférgesség protokoll

E-mail Nyomtatás PDF

Tudja meg most egy csepp vérből, öt perc alatt, fertőzött-e kedvence!

Ha az alábbi kérdések közül legalább kettőre igennel válaszol, nyomós oka van, hogy elvégeztesse nálunk kedvence szívférgesség gyorstesztjét. 

- Ön és kutyája természetes, vagy mesterséges vízfelület közelében él?

- Kutyája rövid szőrű?

- Kutyája gyakran tartózkodik a szúnyogok rajzási idejében (szürkület és hajnal között) a szabadban?

- Kutyája gyakran köhécsel, esetleg állóképessége, fizikai teljesítménye csökkent?

Csak egy csepp vér, öt perc, és Ön megnyugodhat. Ha a teszt negatív, indokolt megkezdeni a megelőző kezelést, mellyel teljes biztonsággak megvédheti kedvencét!

A gyorsteszt (a képen) ára 5000.-Ft. Bejelentkezés nem szükséges, szeretettel várjuk!

A szívférgesség elleni védekezést a szúnyogok megjelenése előtt kell kezdeni!

Ha Ön gondos gazdaként kíván eljárni a szívférgesség kapcsán rendelőnk a következő protokollt ajánlja Önnek annak érdekében, hogy megelőzhesse e veszélyes betegséget:

 Vérvétel, a vérből mikrofilária kimutatás céljából. A mikrofilária a szívféreg lárva alakja. Mikroszkóppal sem különböztethető meg egymástól a szívféreg és a bőrféreg lárvája.

1. ha a vérben nincs mikrofilária, a kutya kezelése havonta repellens és lárvákat elpusztító készítménnyel.A repellens szer a lárvákat terjesztő szúnyogokat riasztja el, a másik készítmény az esetleg mégis bejutó lárvákat pusztítja el, mielőtt azok férgekké fejlődnének. 6 hónap múlva a vérvétel megismétlése, hiszen az első vérvétel időpontjában esetleg lehetett még nem ivarérett féreg a szervezetben. 6 hónap után ezek már ürítenek lárvákat. Ha a második vérvétel is negatív, megnyugodhatunk, hogy kutyánk nem fertőzött szívféreggel. Ez így is marad mindaddig, amíg havi rendszerességgel használják a repellens (csepegtetős) és a lárva ellenes (tablettás vagy csepegtetős) készítményeket.


2. ha a vérben mikrofiláriák vannak,  
laboratóriumi teszttel dönthető el, hogy a kutyában bőrféreg, vagy nőstény szívféreg található-e. Ha a kutyában szívféreg található, és a kutya klinikai tüneteket mutat (köhögés, teljesítmény visszaesés) meg kell kísérelni a szívférgek eltávolítását, vagy gyógyszeres elpusztítását
. Ez igen kockázatos, és esetleg a kutya elpusztulásával is járhat minden gondosság ellenére.
 Ezért a legfontosabb a SZŰRÉS és negatív esetben a RENDSZERES, HAVONKÉNTI VÉDEKEZÉS.

Várjuk Önöket rendelőnkben a szűrésre, valamint a megelőzéshez szükséges készítmények teljes skálája is kapható nálunk!

http://www.youtube.com/watch?v=z78whF3T5xg

rövid videó a szívférgességről

Módosítás dátuma: 2016. március 11. péntek, 16:46
 

Fogápolási hónap

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Ügyfeleink!

Ismét itt a Pedigree Fogápolási Hónap!

Díjmentesen megvizsgáljuk kedvence fogainak állapotát. Amennyiben rendellenességet tapasztalunk, javaslatot teszünk ennek megszüntetésére és a fogkőmentes állapot további fenntartására. Kutyáját a vizsgálat után egy ingyenes Pedigree Denta Stix rágórúddal jutalmazzuk. 

A Denta Stix rendszeres használata jelentősen csökkenti a fogkőképződést.

Várjuk rendelőkben! Az ingyenes szájhigiéniai vizsgálatra nem kell bejelentkeznie!

Fogápolás kutyáknál és macskáknál

A jó egészség egyik fontos része a szájüreg egészsége. A szájüregi és fogászati problémák jelei állatoknál a következők lehetnek:

 -rossz lehellet

-laza fogak vagy elszíneződött,  fogköves fogak

-a szájtájék érintése alatt a fájdalom  jelei (elfordulás)

-nyálzás, a táplálék kiesése a szájból

-fogínyvérzés

-csökkent étvágy, testsúlycsökkenés

 

A fogászati megbetegedések más szervek problémáink kialakulásában is szerepet játszanak:

 -a fogakon lerakódó plakkból baktériumok juthatnak a vérkeringésbe

 -ennek következtében gyulladásos megbetegedések jelenhetnek meg az életfontosságú szervekben,     így a vesében, szívben, tüdőben (leggyakrabban a szívbillentyűkben). Ezek már komoly egészségügyi     kockázatot és az életkilátások romlását jelenthetnek.

A kutyák és macskák fogazatán először szerves plakk képződik, majd ebbe ásványi anyagok rakódnak, és fogkő is kialakul. A plakkokban baktériumok találhatóak, melyek a fogíny alatt a fog támasztószövetét roncsolják. A folyamat hamar önfenntartóvá válik.

3 éves kor felett gyakorlatilag minden kutya és macska szájüregében található plakk vagy fogkő. Ezek eltávolításával jelentősen javítható az általános egészségi állapot. A megelőzés is fontos: amennyiben lehetséges, érdemes kutyák vagy macskák számára kifejlesztett termékekkel (enzimes fogkrém, szájöblítő, fertőtlenítő paszta) naponta kezelni a kutyák és macskák szájüregét.

Optimális esetben a fogászati kezeléseket röntgenvizsgálat is segíti. A röntgenfelvételeken felismerhetőek a fognyak és a gyökér valamint a csontok elváltozásai, és célzott fogászati kezelés valósítható meg.

A fogkő és plakk eltávolítása altatásban zajlik, mivel a fogkövet a fogíny alól is el kell távolítani, ezt pedig csak altatásban lehet megfelelő minőségben elvégezni. Ezt a beavatkozást rendelőnkben is altatásban végezzük, ezzel megfelelünk az európai ás amerikai állatorvosi fogászati kollégiumok ajánlásának.

Módosítás dátuma: 2016. április 13. szerda, 16:39
 

A kennel köhögés

E-mail Nyomtatás PDF

Védje meg kutyáját egy nagyon kellemetlen betegségtől, a kennel köhögéstől!

A betegség vírusok (adenovírus, parainfluenzavirus) és baktériumok (Bordetella bronchiseptica) által közösen okozott légcső- és hörgőgyulladás. Jellemzője az igen nagyfokú fertőzőképesség. Tünetei közül a legfeltűnőbb az aggasztó, rohamokban jelentkező száraz köhögés. Ezt vízszerű orrfolyás is kísérheti. A szövődménymentes esetek néhány nap alatt tüneti és antibiotikumos kezelésre gyógyulnak, de addig sem az állat, sem gazdája nem tud pihenni az állandó köhögés miatt. Szövődményként tüdőgyulladás alakulhat ki, amely már igen komoly beszámítás alá eső betegség. Legcélszerűbb tehát a betegséget megelőzni. Erre a célra orrba csepegtethető vakcina van forgalomban. Ha kutyája gyakran jár kutyaközösségbe, kutyaiskolába, vagy néha panzióba kénytelen adni, feltétlenül javasoljuk a védekezést a betegség ellen. A védettség egyetlen vakcinázással elérhető és egy évig tart. A frissen vakcinázott állatok 6 hétig üríthetik a Bordetella bronchisepticát és néhány napig a kutya parainfluenza vírust. Ez alatt kerülni kell a közvetlen kontaktusukat legyengült immunállapotú kutyákkal és emberekkel.
A vakcina ára: 9100.-Ft mely összeg tartalmazza a vakcinázás előtt elvégzendő klinikai vizsgálat díját is. A betegség kialakulására mostanában számíthatunk leginkább.


Várjuk Önöket kedvencükkel a megelőző vakcinázásra!

Módosítás dátuma: 2015. január 29. csütörtök, 11:04
 


1. oldal / 3

ProVet Állatorvosi Szakrendelő

Budapest II., Csévi u. 1.
+36-1-3941006
+36-70-9451040

Rendelési idő:

hétköznap: 9-19
szombaton: 9-12
vasárnap: 18-20

Sürgősségi esetben
rendelési időnkön túl:
Szent István Egyetem
Klinikai ügyelet
1074 István u. 2.
Tel.:478-4100


hit counter