ProVet Állatorvosi Szakrendelő

Budapest II., Csévi utca 1., a Pasaréti térnél - telefon: 06-1-394-1006, 06-70-945-1040

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
ProVet Állatorvosi Szakrendelő

Praxisfilozófiánk

Munkatársaink folyamatos szakmai továbbképzése révén, és a legkorszerűbb diagnosztikai eljárások alkalmazásával szeretnénk kedvenceik helyes táplálásához, betegségeik megelőzéséhez és eredményes gyógyításukhoz segítséget nyújtani. Nem a legolcsóbbak, de a legjobbak szeretnénk lenni, arra törekszünk, hogy Önöket egy professzionális csapat szolgálja ki professzionális színvonalon. Ezért kérjük, ha valamivel nincs megelégedve, haladéktalanul jelezze nekünk.

A ProVet Állatorvosi Szakrendelő csapata

 

Nyitva tartásunk Mindenszentekkor

E-mail Nyomtatás PDF


október 30. vasárnap 18-20

október 31. hétfő ZÁRVA

november 1. kedd ZÁRVAMódosítás dátuma: 2016. október 29. szombat, 20:53
 

Szeretné, hogy megajándékozzuk?

E-mail Nyomtatás PDF

Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint vásárolni egy doboz (négy pipetta) Advantix bolha és kullancs ellen négy hétig hatékony cseppet (melynek a szívférgességet terjesztő szúnyogok ellen is van két hetes riasztó hatása),

vagy

vásárolni 2 doboz Bravecto tablettát összesen 24 hét bolha és kullancs ellenes hatással.

Mindkét esetben megajándékozzuk egy digitális visszaszámlálóval, amelyik jelzi a négy hét, illetve a 12 hét leteltét, amikor új kezelés szükséges a folyamatos védelem érdekében.


                    

 

Szívférgesség protokoll

E-mail Nyomtatás PDF

Tudja meg most egy csepp vérből, öt perc alatt, fertőzött-e kedvence!

Ha az alábbi kérdések közül legalább kettőre igennel válaszol, nyomós oka van, hogy elvégeztesse nálunk kedvence szívférgesség gyorstesztjét. 

- Ön és kutyája természetes, vagy mesterséges vízfelület közelében él?

- Kutyája rövid szőrű?

- Kutyája gyakran tartózkodik a szúnyogok rajzási idejében (szürkület és hajnal között) a szabadban?

- Kutyája gyakran köhécsel, esetleg állóképessége, fizikai teljesítménye csökkent?

Csak egy csepp vér, öt perc, és Ön megnyugodhat. Ha a teszt negatív, indokolt megkezdeni a megelőző kezelést, mellyel teljes biztonsággak megvédheti kedvencét!

A gyorsteszt (a képen) ára 5000.-Ft. Bejelentkezés nem szükséges, szeretettel várjuk!

A szívférgesség elleni védekezést a szúnyogok megjelenése előtt kell kezdeni!

Ha Ön gondos gazdaként kíván eljárni a szívférgesség kapcsán rendelőnk a következő protokollt ajánlja Önnek annak érdekében, hogy megelőzhesse e veszélyes betegséget:

 Vérvétel, a vérből mikrofilária kimutatás céljából. A mikrofilária a szívféreg lárva alakja. Mikroszkóppal sem különböztethető meg egymástól a szívféreg és a bőrféreg lárvája.

1. ha a vérben nincs mikrofilária, a kutya kezelése havonta repellens és lárvákat elpusztító készítménnyel.A repellens szer a lárvákat terjesztő szúnyogokat riasztja el, a másik készítmény az esetleg mégis bejutó lárvákat pusztítja el, mielőtt azok férgekké fejlődnének. 6 hónap múlva a vérvétel megismétlése, hiszen az első vérvétel időpontjában esetleg lehetett még nem ivarérett féreg a szervezetben. 6 hónap után ezek már ürítenek lárvákat. Ha a második vérvétel is negatív, megnyugodhatunk, hogy kutyánk nem fertőzött szívféreggel. Ez így is marad mindaddig, amíg havi rendszerességgel használják a repellens (csepegtetős) és a lárva ellenes (tablettás vagy csepegtetős) készítményeket.


2. ha a vérben mikrofiláriák vannak,  
laboratóriumi teszttel dönthető el, hogy a kutyában bőrféreg, vagy nőstény szívféreg található-e. Ha a kutyában szívféreg található, és a kutya klinikai tüneteket mutat (köhögés, teljesítmény visszaesés) meg kell kísérelni a szívférgek eltávolítását, vagy gyógyszeres elpusztítását
. Ez igen kockázatos, és esetleg a kutya elpusztulásával is járhat minden gondosság ellenére.
 Ezért a legfontosabb a SZŰRÉS és negatív esetben a RENDSZERES, HAVONKÉNTI VÉDEKEZÉS.

Várjuk Önöket rendelőnkben a szűrésre, valamint a megelőzéshez szükséges készítmények teljes skálája is kapható nálunk!

http://www.youtube.com/watch?v=z78whF3T5xg

rövid videó a szívférgességről

Módosítás dátuma: 2016. március 11. péntek, 16:46
 

Fogápolási hónap

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Ügyfeleink!

Ismét itt a Pedigree Fogápolási Hónap!

Díjmentesen megvizsgáljuk kedvence fogainak állapotát. Amennyiben rendellenességet tapasztalunk, javaslatot teszünk ennek megszüntetésére és a fogkőmentes állapot további fenntartására. Kutyáját a vizsgálat után egy ingyenes Pedigree Denta Stix rágórúddal jutalmazzuk. 

A Denta Stix rendszeres használata jelentősen csökkenti a fogkőképződést.

Várjuk rendelőkben! Az ingyenes szájhigiéniai vizsgálatra nem kell bejelentkeznie!

Fogápolás kutyáknál és macskáknál

A jó egészség egyik fontos része a szájüreg egészsége. A szájüregi és fogászati problémák jelei állatoknál a következők lehetnek:

 -rossz lehellet

-laza fogak vagy elszíneződött,  fogköves fogak

-a szájtájék érintése alatt a fájdalom  jelei (elfordulás)

-nyálzás, a táplálék kiesése a szájból

-fogínyvérzés

-csökkent étvágy, testsúlycsökkenés

 

A fogászati megbetegedések más szervek problémáink kialakulásában is szerepet játszanak:

 -a fogakon lerakódó plakkból baktériumok juthatnak a vérkeringésbe

 -ennek következtében gyulladásos megbetegedések jelenhetnek meg az életfontosságú szervekben,     így a vesében, szívben, tüdőben (leggyakrabban a szívbillentyűkben). Ezek már komoly egészségügyi     kockázatot és az életkilátások romlását jelenthetnek.

A kutyák és macskák fogazatán először szerves plakk képződik, majd ebbe ásványi anyagok rakódnak, és fogkő is kialakul. A plakkokban baktériumok találhatóak, melyek a fogíny alatt a fog támasztószövetét roncsolják. A folyamat hamar önfenntartóvá válik.

3 éves kor felett gyakorlatilag minden kutya és macska szájüregében található plakk vagy fogkő. Ezek eltávolításával jelentősen javítható az általános egészségi állapot. A megelőzés is fontos: amennyiben lehetséges, érdemes kutyák vagy macskák számára kifejlesztett termékekkel (enzimes fogkrém, szájöblítő, fertőtlenítő paszta) naponta kezelni a kutyák és macskák szájüregét.

Optimális esetben a fogászati kezeléseket röntgenvizsgálat is segíti. A röntgenfelvételeken felismerhetőek a fognyak és a gyökér valamint a csontok elváltozásai, és célzott fogászati kezelés valósítható meg.

A fogkő és plakk eltávolítása altatásban zajlik, mivel a fogkövet a fogíny alól is el kell távolítani, ezt pedig csak altatásban lehet megfelelő minőségben elvégezni. Ezt a beavatkozást rendelőnkben is altatásban végezzük, ezzel megfelelünk az európai ás amerikai állatorvosi fogászati kollégiumok ajánlásának.

Módosítás dátuma: 2016. április 13. szerda, 16:39
 


1. oldal / 3

ProVet Állatorvosi Szakrendelő

Budapest II., Csévi u. 1.
+36-1-3941006
+36-70-9451040

Rendelési idő:

hétköznap: 9-19
szombaton: 9-12
vasárnap: 18-20

Sürgősségi esetben
rendelési időnkön túl:
Szent István Egyetem
Klinikai ügyelet
1074 István u. 2.
Tel.:478-4100


hit counter