ProVet Állatorvosi Szakrendelő

Budapest II., Csévi utca 1., a Pasaréti térnél - telefon: 06-1-394-1006, 06-70-945-1040

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
ProVet Állatorvosi Szakrendelő

Új macskatáp elérhető

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Cicatulajdonos Gazdik!
Új táp kapható rendelőnkben, mely sok cica számára hasznos lehet. Az új Virbac kidney and joint táp két egészségügyi problémát kezel egyszerre, és ezek valóban gyakran járnak együtt. A két probléma az idős cicáknál vezető megbetegedés, a vesebetegség, és az ízületi problémák. Az ízületi probléma és az általa okozott fájdalom idős macskákban igen gyakori, de sokszor nem kerül diagnosztizálásra, hiszen a vezető tünet nem a sántaság, sokkal inkább az elrejtőzés, dorombolás csökkenése, esetleg agresszivitás. A táp a vesebetegség különböző stádiumaira is megoldást kínál. A száraz forma mellett alutasakos nedves eleség formájában, és igazi újdonságként habkrémes formában is elérhető a csökkent étvágyú cicák számára. Ezta formulát minden cica örömmel megeszi!
Keressék ezt a kitűnő eledelt akár egészségesnek tűnő idős cicáknak is megelőzésre!


Módosítás dátuma: 2023. december 04. hétfő, 17:26
 

Praxisfilozófiánk

Munkatársaink folyamatos szakmai továbbképzése révén, és a legkorszerűbb diagnosztikai eljárások alkalmazásával szeretnénk kedvenceik helyes táplálásához, betegségeik megelőzéséhez és eredményes gyógyításukhoz segítséget nyújtani. Nem a legolcsóbbak, de a legjobbak szeretnénk lenni, arra törekszünk, hogy Önöket egy professzionális csapat szolgálja ki professzionális színvonalon. Ezért kérjük, ha valamivel nincs megelégedve, haladéktalanul jelezze nekünk.

A ProVet Állatorvosi Szakrendelő csapata

 

Új lehetőség a szívférgesség megelőzésére

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Gazdik!

Elérhető egy új injekciós készítmény, mely egyetlen injekció beadásával a teljes szezonra védelmet nyújt a szívféreggel való fertőződés ellen kutyájának. Biztonságos ( 12 hónappal a beadás után 18 kutyát fertőztek mesterségesen szívféreg lárvával és egy sem betegedett meg), kényelmes (Ön nem felejti el beadni a tablettát kedvencének, megnövelve evvel a fertőződés kockázatát), pénztárcabarát (az injekció ára alig haladja meg a 12 darab havonta adandó tabletta árát). Mivel a felbontott ampullát egy hónap alatt el kell használni, és 100 kg kutya kezelésére elegendő, az injekciót igénylő kutyusokat időpontra hívjuk be úgy, hogy elfogyjon a kibontott mennyiség. Az enyhe tél miatt fontos a szívférgesség elleni kezelés fenntartása egész évben a Nemzetközi Szívféreg Társaság ajánlása szerint. Ha kimaradt egy-két hónap a védekezésből, vagy most kezdené el kutyája megelőző kezelését szívférgesség ellen, mindenképpen indokolt egy gyorsteszt elvégeztetése. Olyan tesztkészletünk van, amely nemcsak a felnőtt nőstény férget mutatja ki, hanem az ivaréretlen, és hím férgeket is. A teszt 10 perc alatt eredményt ad, és a negatív teszt után nyugodtan adhatják kutyájuknak a megelőző gyógyszert. Kérjenek időpontot telefonon a teszt elvégzésére.


Tudja meg most egy csepp vérből, öt perc alatt, fertőzött-e kedvence!

Ha az alábbi kérdések közül legalább kettőre igennel válaszol, nyomós oka van, hogy elvégeztesse nálunk kedvence szívférgesség gyorstesztjét és elkezdje a védekezést.

- Ön és kutyája természetes, vagy mesterséges vízfelület közelében él? Gyakran lát szúnyogokat a kertjében, lakásában?

- Kutyája rövid szőrű?

- Kutyája gyakran tartózkodik a szúnyogok rajzási idejében (szürkület és hajnal között) a szabadban?

- Kutyája gyakran köhécsel, esetleg állóképessége, fizikai teljesítménye csökkent?

Csak egy csepp vér, öt perc, és Ön megnyugodhat. Ha a teszt negatív, indokolt megkezdeni a megelőző kezelést, mellyel teljes biztonsággak megvédheti kedvencét!

A gyorsteszt (a képen) mellett kis mennyiségű vért is veszünk kutyusából, amelyből az esetleges lárvaalakok (mikrofiláriák) jelenlétét vizsgáljuk meg mikroszkóp alatt.  Szeretettel várjuk!

A szívférgesség elleni védekezést a szúnyogok megjelenése előtt kell kezdeni!

Ha Ön gondos gazdaként kíván eljárni a szívférgesség kapcsán rendelőnk a következő protokollt ajánlja Önnek annak érdekében, hogy megelőzhesse e veszélyes betegséget:

 Vérvétel, a vérből mikrofilária kimutatás céljából. A mikrofilária a szívféreg lárva alakja. Mikroszkóppal sem különböztethető meg egymástól a szívféreg és a bőrféreg lárvája.

1. ha a vérben nincs mikrofilária, a kutya kezelése havonta repellens és lárvákat elpusztító készítménnyel.A repellens szer a lárvákat terjesztő szúnyogokat riasztja el, a másik készítmény az esetleg mégis bejutó lárvákat pusztítja el, mielőtt azok férgekké fejlődnének. 6 hónap múlva a vérvétel megismétlése, hiszen az első vérvétel időpontjában esetleg lehetett még nem ivarérett féreg a szervezetben. 6 hónap után ezek már ürítenek lárvákat. Ha a második vérvétel is negatív, megnyugodhatunk, hogy kutyánk nem fertőzött szívféreggel. Ez így is marad mindaddig, amíg havi rendszerességgel használják a repellens (csepegtetős) és a lárva ellenes (tablettás vagy csepegtetős) készítményeket.


2. ha a vérben mikrofiláriák vannak,  
laboratóriumi teszttel dönthető el, hogy a kutyában bőrféreg, vagy nőstény szívféreg található-e. Ha a kutyában szívféreg található, és a kutya klinikai tüneteket mutat (köhögés, teljesítmény visszaesés) meg kell kísérelni a szívférgek eltávolítását, vagy gyógyszeres elpusztítását
. Ez igen kockázatos, és esetleg a kutya elpusztulásával is járhat minden gondosság ellenére.
 Ezért a legfontosabb a SZŰRÉS és negatív esetben a RENDSZERES, HAVONKÉNTI VÉDEKEZÉS tablettával, vagyegyetlen injekcióval az évre..

Várjuk Önöket rendelőnkben a szűrésre, valamint a megelőzéshez szükséges készítmények teljes skálája is kapható nálunk!

http://www.youtube.com/watch?v=z78whF3T5xg

rövid videó a szívférgességről

Módosítás dátuma: 2023. március 06. hétfő, 17:35
 

Változás a hétvégi árainkban

E-mail Nyomtatás PDF

Tisztelt Ügyfeleink! 


10000 number: Képek, stockfotók és vektorképek | Shutterstock


2022. június 1-től a hétvégi és ünnepnapi ellátások árjegyzékünkben szereplő díjához egységesen 10000.-Ft hétvégi alapdíj adódik. Az alapdíj minden beavatkozásra, így az   oltásokra, kozmetikai beavatkozásokra, igazolások, útlevelek kiadására is vonatkozik, állatfajtól függetlenül. Kivételt képeznek az olyan   beavatkozások, melyek naponta szükségesek. Például egy hét közben megkezdett infúziós sorozatkezelés esetén nem számoljuk fel az   alapdíjat akkor sem, ha a kezelés hétvégi napon is szükséges.

 Árjegyzékünk megtekinthető a rendelőnk várójában.
 Kérjük fentiek szíves tudomásul vételét.


 ProVet Állatorvosi Szakrendelő


Módosítás dátuma: 2022. június 10. péntek, 07:26
 

Forradalom a fájdalomcsillapításban

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Gazdik!

Rendelőnkben már elérhető a forradalmian új fájdalomcsillapító, arthrosisban szenvedő kutyák részére!
A gyógyszer merőben új módon hat. Egy monoklonális ellenanyagról van szó, mely kötődik az ízületben az idegi eredetű növekedési faktorhoz és így csökkenti a fájdalmat. Havonta egy injekcióval elérhető a jelentős javulás. A Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailre írt kérésre elküldjük a részletes tájékoztatót!
Várjuk jelentkezésüket!Módosítás dátuma: 2021. december 10. péntek, 17:58
 


1. oldal / 3

ProVet Állatorvosi Szakrendelő

Budapest II., Csévi u. 1.
+36-1-3941006
+36-70-9451040

Rendelési idő:

hétköznap: 9-19
szombaton: 9-12
vasárnap: 18-20

Sürgősségi esetben
rendelési időnkön túl:
Állatorvostudományi Egyetem
Klinikai ügyelet
1078 István u. 2.
Tel.:478-4100


hit counter