ProVet Állatorvosi Szakrendelő

Budapest II., Csévi utca 1., a Pasaréti térnél - telefon: 06-1-394-1006, 06-70-945-1040

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ProVet Állatorvosi Szakrendelő

Fontos információk

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Ebösszeírási adatlap leadás

Tisztelt Ügyfeleink!
Második kerületi lakosok rendelőnkben is leadhatják -és így megtakaríthatják a postaköltséget- a kitöltött ebösszeírási "ADATLAP"-ot, melynek kitöltése 2013. január 15-ig kötelező minden eb vonatkozásában. Az esetlegesen hiányzó adatok pótlásában is segítünk, amennyiben ezek rendelkezésünkre állnak.
Az adatlap letölthető a:

http://www.masodikkerulet.hu/hirdetotabla/tajekoztatok/ebosszeiras_2012/ebosszeiras_2013.html

címről.


Folytatódik a mikrochip akció regisztrált ügyfeleink számára

Január hónap folyamán továbbra is akciós áron, 4000.-Ft-ért ültetjük be a mikrochipet regisztrált ügyfeleink kutyáiba. Az akció igénybe vehető, ha az illető eb 2012 évben járt rendelőnkben vizsgálat, vagy védőoltás céljából. Egyéb esetben a beültetés költsége 9500.-Ft.
Így szeretnénk hűséges ügyfeleink bizalmát megköszönni.

ProVet Állatorvosi Szakrendelő

Last Updated on Monday, 29 June 2015 10:44
 

Mikrochop akció hűséges ügyfeleinknek!

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Tisztelt Ügyfeleink!

Mint bizonyára értesültek róla, 2013. január elsejétől minden 4 hónaposnál idősebb ebet mikrochipes megjelöléssel kell ellátni.
Hűséges Ügyfeleinknek, akik 2012-ben legalább két alkalommal jártak rendelőnkben vizsgálat vagy védőoltás beadatása kapcsán, 2012 december és 2013 január hónapban az árjegyzékünk szerinti 9500.- Ft-os listaár helyett 4000.- Ft-os áron ültetjük be a mikrochipet kutyájukba.
Várjuk Önöket és kedvencüket. Kérjük, hogy a meglehetősen hosszadalmas adminisztráció miatt a chip beültetéssel lehetőleg hétköznap keressék fel rendelőnket.

Üdvözlettel:

ProVet Állatorvosi Szakrendelő
1025 Budapest Csévi u. 1.
Tel/fax:(1)394-1006
Mobil:70-945-1040


Last Updated on Wednesday, 07 November 2012 10:09
 

Már Magyarországon a gyilkos kór!!!

E-mail Print PDF
There are no translations available.


Kedves Ügyfeleink !

 

A valós veszélyek a mediterrán nyaralások alkalmával cikksorozatunk következő részében egy Magyarországon is terjedőben lévő, eddig kevésbé ismert betegségre szeretnénk felhívni a figyelmüket! A múlt hónapban Eger városában találtak egy igazoltan szívférges kutyát. Ez a harmadik magyarországi eset.


 

2. Szívférgesség

 

A parazita első sorban kutyákat, és macskákat veszélyeztet, kórokozója a Dirofilariák családjába tartozó fonalféreg. Magyarországon kétféle Dilofilaria faj fordul elő: a szívférgességet okozó Dilofilaria immitis, és a nálunk még sokkal gyakoribb, bőrférgességet okozó Dirofilaria repens.

A Dirofilaria immitis főként a trópusi- szubtrópusi-, éghajlaton élő Culex, Aedes genusba tartozó szúnyogok nőstény egyedeinek közvetítésével képes megfertőzni áldozatát. A szúnyogokra jellemző, hogy főként az esti-, kora éjszakai órákban aktívak, élőhelyeik főként édesvizek környékén találhatók.

 

A betegség tünetei:

Lappangási ideje hosszú, a fertőző férgek fejlődési ciklusa 6-7 hónap. A kifejlődött szívférgek a jobb szívfélben, valamint a tüdőartériában telepednek meg és alakítják ki a szívférgesség betegséget. A felnőtt férgek elérik a 24-31 cm hosszúságot.

 

A betegség lehet enyhébb, vagy súlyosabb lefolyású: enyhébb esetekben krónikus köhögés, rossz általános állapot, rendellenes légzés, gyakori hányás jelentkeznek. Súlyosabb esetekben köhögés, szapora szívverés, szapora légzés, jobb szívfél elégtelenség, hasvízkór lehetnek a tünetek.

Szívférgesség kutyában

 

A betegség szövődményeként glomerulonephritis, májfibrózis, a jobb szívfél üregeinek tágulata, vagy izomzatának kóros megvastagodása alakulhat ki.

 

A betegség gyógykezelése lehetséges, de igen kockázatos. A szövődmények kialakulása után gyakran kevéssé sikeres.

 

A fertőzött szúnyogok csípésével a kórokozó az embert is megfertőzheti. Humán fertőzések ritkák, általában tünetmentesen zajlanak le. A fertőződés után paraziták a tüdő artériákba vándorolnak, csomókat, granulomákat kialakítva a tüdő állományában. A parazita fertőzőképes lárvái, az un. mikrofiláriák szinte soha nem találhatóak meg a fertőzött személyek vérmintájában.A betegség csak azokban az országokban fordul elő, ahol a közvetítő szúnyogok élnek. A fertőzésveszélyes országok Európában: Földközi-tenger vidéke, Portugália, Franciaország, Olaszország, Szlovénia, Horvátország, Görögország, Románia, Bulgária, Törökország, Málta, Ciprus.

A éghajlat melegedésének köszönhetően az elmúlt években hazánkban is egyre több olyan  kutyában mutatható ki a betegség, amelyek soha nem jártak külföldön.

A betegség megelőzése: Amennyiben ön szívférgesség kórokozójával fertőzött országba utazik kutyájával, már indulás előtt 1 hónappal használjon olyan hatóanyag-tartalmú készítményt, amely hatásos a Dirofilaria immitis lárvái ellen. Az adagolást a hazaérkezés után még egy hónapig folytatni kell. Használjon a szúnyogok távoltartására alkalmas készítményt, amely lehet nyakörv, vagy rácseppentős oldat, un. spot on.

A fenti készítmények megvásárolhatók rendelőnkben!

Védje meg Kedvencét!

A bizonyított hazai esetek miatt a szúnyogok aktivitása idején a hazai alkalmazás is megfontolandó! Az alábbi képen az egri eset kórbonctani képe:

 


Last Updated on Thursday, 31 May 2012 10:02
 

A nyaralás veszélyei

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Kedves Ügyfeleink!

Közeledik a nyári szabadságok ideje. Ilyenkor sokan indulnak el mediterrán országokba, és jónéhányan magukkal viszik kutyájukat, macskájukat is. Kedvenceinkre számos olyan veszély leselkedik ezekben az országokban, amelyekkel a gazdik többsége nincs tisztában. Most kezdődő sorozatunkban bemutatjuk ezeket a betegségeket és a megelőzés lehetőségeit.

Valós veszélyek a mediterrán nyaralások alkalmával:

1. Leishmaniasis

 A leishmaniasis: a zoonózisok, azaz az állatokról emberekre is átterjedni képes kórokozók közé tartozó megbetegedés. A betegség egysejtű kórokozója (Leishmania infantum) a trópusi- szubtrópusi-, és mediterrán éghajlaton élő Phlebotomus genusba tartozó lepkeszúnyogok közvetítésével képes megfertőzni áldozatát. Ezek a rovarok főként éjszaka aktívak.

A leishmania a kutyák súlyos megbetegedését okozza, gyakran halálos kimenetelű.

A betegség tünetei: lappangási ideje a külföldi nyaralástól (fertőzött szúnyog csípésétől) számítva 1 – 18 hónap közé tehető, ezért a tulajdonosok gyakran nem is tételeznek fel összefüggést. A betegségnek két fő megjelenésiformája van:

A bőr-, vagy cutan leishmaniasis és a szisztémás-, vagy viscerális leishmaniasis, ez utóbbi főként a hasi szervek megbetegedését okozza. Gyakran a két forma egy időben jelentkezik. A tünetek rendkívül változatosak lehetnek: testsúlycsökkenés, hasmenés, hányás, szőrhullás, fekélyek a bőrön, máj-, és lép megnagyobbodás, nyirokcsomó duzzanat, kötőszöveti gyulladások. Gyakran alakulnak ki krónikus tünetek is, mint nem gyógyuló ekcéma, szőrhiány az orrháton, a fülkagylókon, és a szemek körül. Az állatok a betegség végső fázisában „csonttá és bőrré” fogynak. A betegség több hónapos lefolyású. A kezeletlen állatok 90%-a egy éven belül elhullik.

A leishmaniasis jelenleg nem gyógyítható megbetegedés, a halálozási arány rendkívül magas. A betegség ellen hatásos védőoltás nem létezik.

A betegség előfordulása: csak azokban az országokban fordul elő, ahol a lepkeszúnyogok élnek. A fertőzésveszélyes országok Európában: Földközi-tenger vidéke, Portugália, Franciaország, Olaszország, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Albánia, Görögország, Törökország, Málta, Ciprus.

A betegség megelőzése: Amennyiben ön május és október között  leishmaniával fertőzött országba utazik kutyájával, mindig tartsa az állatot zárt térben napnyugta és napfelkelte között. Használjon a lepkeszúnyogok távoltartására alkalmas készítményt, amely lehet nyakörv, vagy rácseppentős oldat, un. spot on. Az utazás előtt keresse fel állatorvosát  és kérje tanácsát ezen készítményekkel kapcsolatban! A szűnyogok távoltartására alkalmas készítmények kaphatók rendelőnkben!

 

Már kapható a Foresto

E-mail Print PDF
There are no translations available.

 

Nagy örömmel mutatjuk be az utóbbi évek egyik legnagyobb innovációját a kullancs és bolha elleni nyakörvek között. A Foresto nyakörv igazi áttörést hoz a kullancsok és bolha elleni védekezésben, számos olyan újítást tartalmaz, ami a kisállattartók igényeire ad választ.

A gazdiknak nagyon fontos, hogy minél hosszabb távú védelmet biztosítsanak a két leggyakoribb élősködő ellen. A fejlesztéseknek k...öszönhetően a Foresto nyakörv folyamatos, akár 8 hónapig tartó védelmet biztosít kullancsok és bolhák ellen - ez a jelenleg bizonyítottan elérhető leghosszabb védelem.

A családosok és a kedvencüket lakásban tartók számára az emberre, gyerekre és más háziállatra való biztonság kiemelt szempont volt. A lakásban tartott állatoknál fontos volt a gazdiknak, hogy a nyakörv szagmentes legyen. A Material Science-szel közös fejlesztés eredményeképp olyan polimer alapanyag született, ami a hatóanyagot nem a felületén, hanem anyagába zárva tárolja és onnan alacsony dózisokban engedi felszabadulni. Ezzel nemcsak a kedvencünkre gyakorolt, egyszeri gyógyszeres hatást csökkenti, de a környezetében élőkre, a családra és a gyerekekre is biztonságos. Az új technológia további előnye, hogy ezzel a nyakörv vízállóvá és teljesen szagmentessé vált.

Az éjszaka közlekedő kutyánk és macskánk védelmét szolgálja, hogy a termék mellé fényvisszaverő klipszeket adunk, így csökkentve a balesetek számát.

A kutatások azt is kimutatták, hogy a macskatartók sok esetben félnek a nyakörv használatától, attól félve, hogy szorult helyzetbe kerülve megfojtja kedvencüket. A Foresto erre is megoldást kínál, a beépített kettős biztonsági zárral – ez kis erő hatására enged a nyakörvön, nagyobb erő hatására engedi elszakadni, kiszabadítva ezzel az állatot.

A Foresto csak állatorvosi és állatpatikai forgalomban jelenik meg, nagyobb méretben a kutyák, kisebb méretben a kutyák és macskák számára.

Árak:
Kicsi (8 kg testtömegig kutyának és macskának): 6100.-Ft
Nagy (8 kg testtömeg felett): 7500.-Ft
 


Page 3 of 4

ProVet Veterinary Clinic

Budapest II., Csévi u. 1.
+36-1-3941006
+36-70-9451040

Opening hours:

workdays: 9-19
saturday: 9-12
sunday: 18-20


hit counter