ProVet Állatorvosi Szakrendelő

Budapest II., Csévi utca 1., a Pasaréti térnél - telefon: 06-1-394-1006, 06-70-945-1040

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Új lehetőség a szívférgesség megelőzésére

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Gazdik!


Elérhető egy új injekciós készítmény, mely egyetlen injekció beadásával a teljes szezonra védelmet nyújt a szívféreggel való fertőződés ellen kutyájának. Biztonságos ( 12 hónappal a beadás után 18 kutyát fertőztek mesterségesen szívféreg lárvával és egy sem betegedett meg), kényelmes (Ön nem felejti el beadni a tablettát kedvencének, megnövelve evvel a fertőződés kockázatát), pénztárcabarát (az injekció ára alig haladja meg a 12 darab havonta adandó tabletta árát). Mivel a felbontott ampullát egy hónap alatt el kell használni, és 100 kg kutya kezelésére elegendő, az injekciót igénylő kutyusokat időpontra hívjuk be úgy, hogy elfogyjon a kibontott mennyiség. Az enyhe tél miatt fontos a szívférgesség elleni kezelés fenntartása egész évben a Nemzetközi Szívféreg Társaság ajánlása szerint. Ha kimaradt egy-két hónap a védekezésből, vagy most kezdené el kutyája megelőző kezelését szívférgesség ellen, mindenképpen indokolt egy gyorsteszt elvégeztetése. Olyan tesztkészletünk van, amely nemcsak a felnőtt nőstény férget mutatja ki, hanem az ivaréretlen, és hím férgeket is. A teszt 10 perc alatt eredményt ad, és a negatív teszt után nyugodtan adhatják kutyájuknak a megelőző gyógyszert. Kérjenek időpontot telefonon a teszt elvégzésére.


Tudja meg most egy csepp vérből, öt perc alatt, fertőzött-e kedvence! Márciusban INGYENESEN, amennyiben egy doboz, a szívférgesség megelőzésére szolgáló Credelio tablettát vásárol!

Ha az alábbi kérdések közül legalább kettőre igennel válaszol, nyomós oka van, hogy elvégeztesse nálunk kedvence szívférgesség gyorstesztjét és elkezdje a védekezést.

- Ön és kutyája természetes, vagy mesterséges vízfelület közelében él? Gyakran lát szúnyogokat a kertjében, lakásában?

- Kutyája rövid szőrű?

- Kutyája gyakran tartózkodik a szúnyogok rajzási idejében (szürkület és hajnal között) a szabadban?

- Kutyája gyakran köhécsel, esetleg állóképessége, fizikai teljesítménye csökkent?

Csak egy csepp vér, öt perc, és Ön megnyugodhat. Ha a teszt negatív, indokolt megkezdeni a megelőző kezelést, mellyel teljes biztonsággak megvédheti kedvencét!

A gyorsteszt (a képen) mellett kis mennyiségű vért is veszünk kutyusából, amelyből az esetleges lárvaalakok (mikrofiláriák) jelenlétét vizsgáljuk meg mikroszkóp alatt.  Szeretettel várjuk!

A szívférgesség elleni védekezést a szúnyogok megjelenése előtt kell kezdeni!

Ha Ön gondos gazdaként kíván eljárni a szívférgesség kapcsán rendelőnk a következő protokollt ajánlja Önnek annak érdekében, hogy megelőzhesse e veszélyes betegséget:

 Vérvétel, a vérből mikrofilária kimutatás céljából. A mikrofilária a szívféreg lárva alakja. Mikroszkóppal sem különböztethető meg egymástól a szívféreg és a bőrféreg lárvája.

1. ha a vérben nincs mikrofilária, a kutya kezelése havonta repellens és lárvákat elpusztító készítménnyel.A repellens szer a lárvákat terjesztő szúnyogokat riasztja el, a másik készítmény az esetleg mégis bejutó lárvákat pusztítja el, mielőtt azok férgekké fejlődnének. 6 hónap múlva a vérvétel megismétlése, hiszen az első vérvétel időpontjában esetleg lehetett még nem ivarérett féreg a szervezetben. 6 hónap után ezek már ürítenek lárvákat. Ha a második vérvétel is negatív, megnyugodhatunk, hogy kutyánk nem fertőzött szívféreggel. Ez így is marad mindaddig, amíg havi rendszerességgel használják a repellens (csepegtetős) és a lárva ellenes (tablettás vagy csepegtetős) készítményeket.


2. ha a vérben mikrofiláriák vannak,  
laboratóriumi teszttel dönthető el, hogy a kutyában bőrféreg, vagy nőstény szívféreg található-e. Ha a kutyában szívféreg található, és a kutya klinikai tüneteket mutat (köhögés, teljesítmény visszaesés) meg kell kísérelni a szívférgek eltávolítását, vagy gyógyszeres elpusztítását
. Ez igen kockázatos, és esetleg a kutya elpusztulásával is járhat minden gondosság ellenére.
 Ezért a legfontosabb a SZŰRÉS és negatív esetben a RENDSZERES, HAVONKÉNTI VÉDEKEZÉS tablettával, vagyegyetlen injekcióval az évre..

Várjuk Önöket rendelőnkben a szűrésre, valamint a megelőzéshez szükséges készítmények teljes skálája is kapható nálunk!

http://www.youtube.com/watch?v=z78whF3T5xg

rövid videó a szívférgességről

Módosítás dátuma: 2024. február 16. péntek, 09:08  


hit counter