ProVet Állatorvosi Szakrendelő

Budapest II., Csévi utca 1., a Pasaréti térnél - telefon: 06-1-394-1006, 06-70-945-1040

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ajánlott parazita ellenes kezelések kutyák és macskák számára

There are no translations available.

Belső élősködök elleni kezelések:

A féregfertőzések jelentős része zoonózis (állatról emberre is terjedő betegség). A fertőzés emberben súlyos tüneteket okozat, ezért nagyon fontos kedvenceink rendszeres féregtelenítése. Ugyancsak fontos a gyermekek felvilágosítása az állattal való foglalkozás utáni kézmosás jelentőségéről, az állat puszilgatásának veszélyéről.

  • 2-12 hetes korig a kölyköket kéthetente,
  • majd folyamatosan háromhavonta ajánlott széles hatásspektrumú féregtelenítő készítménnyel kezelni a felnőtt állatokat is!

 

 

Külső élősködök elleni kezelések:

  • A jó minőségű bolha- és kullancsnyakörvek kutyáknak alkalmasak, kb. 6-7 hónapig, nyújtanak védelmet. (Kiltix, Scalibor)
  • Az un. „rácseppentős, bedörzsölős” spot on készítmények általában bolhásság ellen 3 hónapig nyújtanak védelmet, de a kullancsokat rendre csak 3-4 hétig tartják távol. A külső élősködők elleni védekezés bolha ellen egész évben, kullancs ellen márciustól novemberig, de enyhe tél esetén szintén egész évben ajánlható. (Frontline, Advantix, Prac-tic, stb.). Macskák csak Frontline-nal kezelhetők kullancsok ellen.
  • Az utóbbi évek éghajlatváltozásának hatására hazánkban is egyre gyakoribb a Dirofilaria repens nevezetű fonalféreg, mely ízeltlábú vektorok (főként szúnyogok) közvetítésével terjed, akár emberekben is megtelepszik. A féreg lárvák a véráramban sodródva jutnak el az egyes szervekbe, gyakran akadnak meg sok kapillárissal átszőtt területeken, főként a bőrben és a szemben. Az emberi fertőzések gyakorisága háziállataink védelmével csökkenthető. Ezen fertőzések, illetve a már hordozó állatok fertőző féreg ivari produktumok ürítése ellen szintén spot on készítményekkel védekezhetünk, azonban e készítmények nem védenek a kullancsoktól. (Advocate, Stronghold)

 

 

ProVet Veterinary Clinic

Budapest II., Csévi u. 1.
+36-1-3941006
+36-70-9451040

Opening hours:

workdays: 9-19
saturday: 9-12
sunday: 18-20


hit counter